Denta PUK

Прецизният заваръчен апарат DentaPUK, освен че е подходящ за ежедневна работа, отговаря оптически и технически на всички изисквания за съвременна стоматологична лаборатория.

Биосъвместимостта е съществен аспект от модерните техники за свързване,  в този смисъл  DENTA PUK има широко приложение.

Ползите от DENTA PUK са:

Режим  щифтово заваряване

Този режим позволява заваряване на  щифт само с един импулс посредством иизползване на новосъздадена ръчна вложка . Това е полезно там където е необходима игла за задържане при поправката (например екстензия/удължаване) или просто за улесняване създаването на електрически контакт необходим за заваряването (например при заваряване на протези). Тази техника спестява много време при това изисква минимален материал и усилие без да е необходима допълнителна обработка на материала – един импулс и готово.

Импулсен режим

Импулсният режим е подходящ при заваряване на дълбоко положени елементи (например вътрешната повърхност на коронка), поради повишената сила на дъгата импулсното зваряване също така улеснява работата при тесни ъгли.

Мек режим на заваряване

Тази импулсна форма е специално подходяща за добавяне на метал със заваръчна тел. Този специален импулс има прогресия на импулса, която е особено „електродо спестяваща”. Благодарение на това качество мекият режим на заваряванe позволява да се увеличи полезният живот на електродите.

Режим на микро заваряване

Финно настроени заваръчни импулси и дължините на импулсите позволяват микро заварки до 0.10мм дебелина на листовия материал  и до 0.25мм при телове. С помощта на импулсно моделиране тук също имаме възможност да оптимизираме резултатите от заваряването.

Контрол на скоростта

Контролът на скоростта позволява скоростта на заваряване на DENTA PUK да се променя. Постигнато посредством използване на значително по-мощни трансформатори, това качество изисква време на предварителен газов поток, което е проектирано така, че автоматично да се адаптира към скоростта на заваряване на ползвателя.
 
По този начин точното позициониране на малки, стабилни точкови заварки в трудни за достъп или дълбоко положени позиции не е проблем. Областта на работния елемент, която се засяга от топлина е много малка при ранбота с DENTA PUK. На практика толкова малки, тези проблемни свободни заварки непосрествено до шлифовани повърхности и насмолени подложки могат да се обработват с лекота.
 
Апаратът  DENTA PUK ви позволява да настройвате мощността и продължителността на импулса съобразно индивидуалните потребности. Това осигурява точен контрол въру размера и дълбочината на заварката. DENTA PUK предлага на потребителите комфорт при боравене, гъвкавост и свобода на движение, тъй като не се нуждае от заваръчна кутия. Ръчния елемент може да се използва със свободна ръка , на поставката си или на рамото на микроскопа, така както налагат нуждите или изискванията на потребителя.
 
Нашият прецизен апарат за заваряване Ви предоставя голям набор от възможни приложения. Екстензиите, поправките на отливки, коронки и мостове, връзките и структурите за основата на отливки, както ортодонтските приложения са само няколко примера.  DENTA PUK позволява свободно добавяне на метал. Дали става въпрос за фрактури, пори и връзки, с помощта на заваръчна тел, материалът може просто да се добавя и надгражда. Особено подходящи за заварки са кобалтово-хромни сплави, всички сплави на благородни метали, както и неръждаема стомана и титан.